A trendek jönnek-mennek, és bár a divat állandó változásban van, mindig vannak visszatérő minták, fazonok, színek.

Stílustanácsadóként elengedhetetlen, hogy ismerjem az új trendeket, és néha szemezgetek is belőlük. És ha már szemezgetek, akkor mindig a stílusomnak megfelelően választok új kedvenceket. Olyan színű és fazonú darabot veszek meg, amiben jól érzem magam. Ami engem tükröz és képvisel, akár a mindennapokban, akár egy számomra fontosabb alkalom kapcsán. Néha egy-egy trendi kiegészítő, egy fülbevaló, egy öv vagy egy sál, fantasztikus hatást ér el. Próbáljátok ki!

A stílusunk szerves része az egyéniségünknek: öltözékünkkel üzenünk és közvetítünk a külvilág számára magunkból és magunkról, amit a környezetünk azonnal lefordít saját magának. Ugye te is tapasztaltad, hogy a körülötted lévők azonnal észreveszik, ha kiegyensúlyozott vagy, vagy ha valami bánt? A kulcs a mindennapi jó érzéshez, hogy a belsőnk és a külsőnk is összhangban legyen. A legfőbb kincsünk pedig a mosoly, ami akkor szép igazán, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.

És most az új trendek:

  • Ősszel ellepik a boltokat az évszakra jellemző színek: a mustársárga, a khaki, a rozsdabarna, a bronz, az arany, a padlizsán lila. Ezek többsége meleg árnyalat, színeiben sötét tónusú mindegyik. Ezek a színek az ősz színtípusoknak (bizonyos színek a tavasz típusnak is) állnak jól. Tehát, ha te hideg évszaktípusba (nyár vagy tél) tartozol, akkor ezek a darabok nem előnyösek számodra. Ügyeljünk az új darab kiválasztásakor a színekre.
  • Kedvelt anyag a gyapjú, kasmír, tweed, műbőr, bársony, műszőrmés gallérok és a kötött anyagok. Továbbra is menő a plisszírozott szoknya (szerdai Facebook bejegyzésemben is írtam róla), a rojtok és a fodros-virágos ruhák.
  • A napokban jellemző időjárás már megkívánja a réteges öltözködést. Előkerülnek a nagyméretű pulóverek, a steppelt dzsekik, a poncsók. Óvatosan bánjon vele az, akinek a felsőteste hangsúlyosabb, mint az alsó.
  • Ismét hódit a leopárdminta vagy ocelotminta. Megtalálod a mintát cipőben, táskában, kabátban, sálban. Barna minden mennyiségben. Figyelem! Ősz típusoknak ajánlott!
  • Flitterek és fémes csillogás. Sőt! A neonszínek is! Lehet bőrkabát vagy bőrruha is. Ez leginkább a tél típusoknak ajánlott. Ők tudják csak igazán viselni ezeket a darabokat.
  • Kockák minden mennyiségben és mindenhol (kiegészítőkön is). Visszatérő trend a férfias szabású nadrágkosztüm, kabát és blézer. Akik kedvelik a férfias fazont, azok mindenképpen beszerezhetnek egyet. A régi mondás szerint egyébként is szexi egy nő férfias szabású cuccokban. (Kis kitérő, de témához kapcsolódik: Megvan az a kép, amikor Kim Basinger felveszi valamelyik férfipartnere ingjét?)
  • A cowboy csizmát kedveltétek? Bizony, ismét trendi! Lehet, hogy valakinek ott lapul a szekrény aljában. Vékony lábúakon nagyon mutatós.
  • A trapéznadrág is visszatért. Ezt leginkább magas lányok részére javaslom.
  • Colour blocking, azaz a meglepő színek párosítása. Például: piros a pinkkel. Egyébként nagyon mutatós!

Ugye ti is látjátok, hogy milyen sokfajta minta, fazon és szín az, ami szembe jöhet velünk a boltokban? De ne dőljetek be mindennek! Van akinek egyik, van akinek másik trendi darab lesz a nyerő.

Mit is javaslok nektek?

Azt, hogy szemezgessetek ti is a trendi darabok között. Próbálgassátok, nézegessétek őket, barátkozzatok velük. Ha viszont mégsem győzött meg a kiszemelt darab, nem érzed jónak a színét vagy a fazonja mégsem az igazi, akkor hagyd a boltban a vállfán! Biztos megtalálja a gazdáját. Inkább legyen kevesebb, de mutatós, akár egyedi darab otthon a gardróbban. Ezzel pénzt és időt is spórolsz magadnak, jobban átlátod a szekrényed. A lényeg, hogy jól érezd magad a ruhádban és ne csak egy ruhadarabot vegyél, hanem stílust, ami egy érzést közvetít, ami a tiéd, és amit a környezeted is rögtön mosollyal és dicsérő szavakkal konstatál.

Ha úgy érzed, hogy bizonytalan vagy a színeid tekintetében, várlak szeretettel a színtanácsadáson. Az énidő örömmel és boldogsággal tölt el. De erről majd egy másik blogban.

További szép vasárnapot!

Enjoy!

Facebook: https://www.facebook.com/eysstilustanacsadas/

Instagram: @eys.edit