Szilvi nagyon kíváncsi volt, hogy jelenlegi öltözködése mennyire tükrözi mindennapi stílusát, ezért egy tartalmas csajos napot töltöttünk együtt szín- és stílustanácsadás keretében.

Mi is történik ilyenkor?

A stílustanácsadás csak rólad szól, ez a te időd. Szilvivel is beszélgetéssel kezdtük. Ezt azért tartom fontosnak, hogy jobban megismerjelek, és megtudjam, mi a munkád, mit szeretsz csinálni szabadidődben, milyen öltözködésre van szükséged jelenlegi élethelyzetednek megfelelően. Hiszen csak így tudok igazán személyre szabott tanácsokat adni úgy, hogy összhangban legyen a stílusod és a személyiséged.

A tanácsadás helyszíne előzetes egyeztetés alapján lehet nálam vagy a te otthonodban. Te döntöd el, hol érzed magad jobban. Lehet, hogy épp kimozdulnál egy új környezetbe, de lehet, hogy otthon komfortosabban érzed magad.

Szilvit megkértem, hogy smink nélkül érkezzen és hozza magával a sminkjeit, és néhány ruháját: olyat, amit nagyon szeret és olyat is, ami divatos, de mégsem hordja, ennek ellenére mégis ott lapul a szekrényében.

Azért fontos, hogy smink nélkül érkezz, mert a tanácsadást színkendőzéssel kezdjük, melynek során kiderül, hogy melyik évszaktípusba tartozol. Ilyenkor azért nem tanácsos sminket viselni, mert amikor a kb. 70 színkendőt odateszem az arcod közelébe, akkor a bőröd, szemed, szád színe mutatja igazán, hogy mely színektől kel életre és ragyog az arcod, és mely színek előnytelenek. Ez a gyakorlatban úgy történik, hogy rád terítek egy fehér kendőt (olyat, amit a fodrászok is szoktak hajvágáskor) és egy fehér fejpántot is kapsz. Szilvi is jót mosolygott a módszeren, de aztán teljesen természetesen viselte a fejpántot, hiszen a színek hatását rögtön megtapasztalta.

A színkendőzés alapján Szilvi színtípusa tavasz-tél.

A tavasz típusok nagyon szerencsések, mert sok ragyogó szín közül választhatnak ruhát és kiegészítőt. Képzeld csak el a tavaszi rét sokszínű virágait — a tavasz típusok ezeket a színeket kombinálhatják attól függően, hogy mely altípusba tartoznak (élénk tavasz, meleg tavasz, világos tavasz). Legjellemzőbb színei: napsárga, élénk naracsvörös, korall piros, páva kék, türkiz kék, türkiz zöld, sárgászöld. A tavasz típusra jellemző hajszín az aranyszőke, élénk vörös, vöröses barna. Arca világos bézs. Szeme élénk kék, zöld vagy barna.

A színtípus meghatározása után alkatelemzéssel folytattuk a tanácsadást. Megnéztük, hogy Szilvinek milyen fazonok és szabásvonalak előnyösek, mit mivel érdemes kombinálni. Előkerült az a néhány ruha is, amit magával hozott, és most már Szilvi színeinek és alkatának ismeretében néztük meg azokat.

Teszteltünk néhány színkombinációt, övet, sálakat, ékszereket is próbáltunk. Közben apró trükköket mutattam, amivel egyedivé tudja varázsolni megjelenését. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a kiegészítőknek óriási ereje van, pl. ha a táska méretét és színét nézzük.

Fentiek összessége szükséges ahhoz, hogy mindennapi megjelenésed harmóniát sugározzon és összhangban legyen a stílusod a személyiségeddel.

És akkor az interjú Szilvivel:

Miért döntöttél úgy, hogy eljössz a szín- és stílustanácsadásra?

Régóta dolgozok kereskedelemben, és soha nem vettem részt még semmilyen tanácsadáson, de egyszer mindennek eljön az ideje. Mivel ez a terület nagyon érdekel, és kíváncsi voltam arra, hogy az amit hordok, passzol-e a mindennapi stílusommal. 

Miért engem választottál?

Általában ismerős útján szoktam tájékozódni, érdeklődni az újdonságokról, s így találtam rád.

Milyen elvárásokkal érkeztél?

Nyitott, pozitív gondolkodású ember lévén teljes érdeklődéssel és bizakodva a tanácsodban. Szerettem volna  olyan dolgokat megtudni, amiket esetleg eddig nem fedeztem fel külső/belső megjelenésemben.

Mi okozott kihívást korábban a mindennapi öltözködésedben?

Korábban a színek választásával volt a  gond, igazából azt vettem meg ami trendi volt, függetlenül attól, hogy jól állt-e vagy sem. Egy baleset folytán ezen a nyáron felszaladt rám pár kiló plusz, ezért más fazonú ruhákban kezdtem el jól érezni magam. Nehezen tudtam eldönteni, hogy a testalkatomhoz milyen stílusú ruhák illenének.

Mi volt a legizgalmasabb a tanácsadás közben? Hogy érezted magad?

Ahogy felfedeztem magamnál az eddig nem preferált színeket, s hogy mennyire jól állnak nekem. Fantasztikus érzés volt. Nagyon jól éreztem magam az egész tanácsadás alatt, végig beszélgettünk, nevettünk igazi csajos délelőtt volt.

Mit vittél el magaddal?

A sok kedvességet és profizmust, amit tőled kaptam, és amit hasznosítani fogok életem során. Kíváncsian jöttem, és többet kaptam, mint amire számítottam. Színeket kaptam, megtudtam, hogy milyen ruhák állnak jól nekem. Érdekes volt látni, hogy a kiegészítők mennyire meg tudják változtatni egy ruha összhatását. Nagyon élveztem minden percét. Mintha kicseréltek volna azóta.

Történt változás a mindennapi öltözködésedben?

Igen, ma is vettem egy olyan zöld színű pulóvert, amilyet javasoltál. Hétvégén pedig vettem egy korall színű sálat, amihez előzőleg nem nyúltam volna, de már látom, hogy az is istenien áll.

Hogyan vásárolsz azóta?

Mivel kiderítettük, hogy melyik színtípusba tartozom, ezért próbálom ezekből a színekből összeállítani a ruhatáramat. Észrevettem magamon, hogy már tudatosan ezeket a színeket keresem a boltokban. 

Milyen hatással vagy a környezetedre?

A páromnak nagyon tetszenek az új színösszeállítások, mivel merészebben használom a színeket. A munkahelyen is észrevettem a dicsérő pillantásokat.

Átküldök neked egy képet, hogy mi várt rám munka után a páromtól. Már ezért is megérte.:-)

Mit üzensz a nőknek és férfiaknak?

A nőknek: merjenek kilépni a komfortzónájukból és párosítsanak olyan színkombinációkat, amiket eddig nem mertek kipróbálni. De előtte mindenképpen menjenek el hozzád egy szín- és stílustanácsadásra! ????

A férfiaknak: élvezzék párjuk megújulását, új stílusát. ???? 

Ajánlanál engem másoknak is? Ha igen, miért?

Igen, nagyon szívesen ajánlanálak mindazoknak, akiket érdekel, hogy a mai világban hogy tájékozódjon a színek  sokaságában. Egy olyan szemléletet kaptam tőled, amivel játszi könnyedséggel tudom a hétköznapi ruhatáramat összeállítani. Szerintem minden nőnek egyszer ki kellene próbálni, amikor csak saját magával foglalkozik, aranyat ér ez az idő.

Köszönöm Edit!

Ha téged is érdekelnek a színek és szeretnél magadnak egy tartalmas és csajos énidőt, akkor várlak szeretettel.

Enjoy!

Facebook: https://www.facebook.com/eysstilustanacsadas/

Instagram: @eys.edit